Koncerti

Od samog pocetka SMF je bio zamisljen kao bend za koncertne nastupe. Tada uopste nismo imali nameru da nesto i snimimo. Medjutim, koncerti su nam bili i ostali najvaznija stvar. Uzivo nasa muzika dobija potpuno novu dimenziju, a na kompletan dozivljaj utice blizak i opusten kontakt sa publikom. Mi ne insistiramo na savrsenom zvuku i preciznosti: zvucimo prirodno i najbitnija nam je energija. Nasa bina je cesto puna stagediver-a ili "neplaniranih" back-vokala (pozdrav Nemanji, Deksu i posebno Vanji, nasem dragom prijatelju koji je prerano napustio ovaj svet).

 

Sale je najomiljeniji lik kod nasih fanova. Kada je raspolozen, on na koncertima ima obicaj da se dobro provali, isprica vic, a bogami i da opsuje. Prvi redovi u publici imaju sanse da od njega dobiju po koju flasu piva, a dogodi se da budu pocasceni i pivom bez flase, tj poliveni.

Jednom prilikom kada smo svirali u Nisu, za vreme koncerta neko se iz publike popeo na binu, prisao Saletu i smaknuo mu bermude (gace nije uspeo). Sale se tada naljutio, opsovao i otisao iza stejdza. U tom trenutku smo mislili da prekinemo koncert, kad, eto ga neki ortak iz publike i kao "zna on stvari, pa ce on da peva". Sta da radimo? Ajde da probamo. Ispostavilo se da je covek znao sve stvari i to bez greske! Tako mi zavrsismo koncert sa "novim" pevacem.

Kad smo jednom svirali u KST-u, u pauzi izmedju pesama, obraca se Sale publici: "Ljudi, idem ja da pisam, odma’ se vracam". Mi mislimo zeza se, kad on stvarno ode! Taman kad smo resili da odsviramo nesto u medjuvremenu, ustaje i Boris ode da se bije sa nekim tipom! Sva sreca, Sale se stvarno brzo vratio (olaksan), Boris je ostao citav, pa smo nastavili sa svirkom jos zesce. Ko zna, neko je mozda pomislio da je sve to bilo namerno.

Desavali su se na nasim koncertima i razni tehnicki problemi: pucale su zice na gitari, crkavala su pojacala, cepale su se koze na bubnju, a cak se jednom prilikom i ceo razglas srusio. Medjutim, atmosfera je uvek bila fenomenalna. Ono sto je nama najvaznije je da publika nikad nije bila razocarana tacnije ljudi su se uvek dobro zabavljali na nasim koncertima i nikada nisu nezadovoljni odlazili.

Do sada smo, pored Beograda, svirali i u mnogim drugim gradovima: Zagreb, Novi Sad, Nis, Mladenovac, Paracin, Smederevo, Temerin, Novi Knezevac, Krusevac, Banja Luka, Sibenik, Tuzla, Sarajevo, Split, Skopje, Podgorica, Lukavac, Cacak, Subotica, Doboj, Obrenovac, Bor, Ormoz, Sombor, Becej, itd. U principu, svirali smo svuda gde smo bili pozvani.

Inace, treba pomenuti da smo cesto uspevali da postignemo pozitivnu reakciju kod svake vrste publike, a ne iskljucivo kod onih koji slusaju hardcore, metal ili punk. Do sada se niko nije zalio na dosadu i to smatramo za veliki uspeh. Zato pozivamo sve nase fanove, kao i one koji to jos nisu probali do sada, da dodju na neki nas koncert, da nas cuju i vide uzivo. Sigurno ce se dobro zabaviti, a mi cemo u svakom slucaju dati svoj maksimum.

Svako ko je zainteresovan da organizujete koncert SMF-a, moze da se javi Francuzu (basisti) telefonom ili putem email-a, da se dogovorimo oko svih uslova. Nije bitno da li je u pitanju veliki festival ili mala klubska svirka, jedan koncert ili turneja, bitno je samo dobro zezanje. 

KONTAKT:

Tel (iz Srbije): 063 1103002

Tel (van Srbije): 381 63 1103002

Email: francuz@smfband.com

 

   


Skopje, Makedonija


Zagreb, Croatia


Beograd, Serbia


Novi Sad, Srbija


Skopje, Makedonija


Sibenik, Hrvatska


Beograd, Srbija


Krusevac, Srbija


Banja Luka, Republika Srpska, BIH

JOS KONCERATA USKORO!

 


Ormoz, Slovenia


Podgorica, Crna Gora


Tuzla, Bosna i Hercegovina


Split, Hrvatska


Sarajevo, Bosna i Hercegovina


Subotica, Srbija


Obrenovac, Srbija


Novi Sad, Srbija

JOS KONCERATA USKORO!

 


Copyright © SMFband.com - All Rights Reserved.